Bahan-bahan:
15 biji kacang botol | pilih yang muda
5 biji bawang merah
2 ulas bawang putih
2 batang cili merah
½ inci halia
200gm perut lembu | direbus dan dipotong kecil
2 sudu makan kicap
2 sudu makan minyak kelapa
Gula dan garam secukup rasa
Cara memasak:
1. Panaskan air dan celur kacang botol. Ketepikan.
2. Panaskan minyak dan tumiskan bawang merah, bawang putih, cili merah dan halia hingga berbau wangi.
3. Setelah itu, masukkan perut dan biarkan masak seketika.
4. Perasakan dengan kicap, garam dan gula secukup rasa. Kacau rata.
5. Akhir sekali, masukkan kacang botol dan kacau rata.
6. Angkat dan hidangkan.
1 comment:
salam suzie. dah lama kakpah tak makan kacang botor. teragak pulak..
Post a Comment